آجر مهندسی سبز چیست ؟
آجر مهندسی سبز یکی از محصولاتی است که با محیط زیست سازگار می باشد و از استانداردهای روز در ساخت آجر برخوردار است. همچنین جایگزین بسیار مناسبی برای خشتزنی سنتی در مناطق محروم هست .
فناوری و تکنولوژی بهکار گرفته شده در ساخت آجر سبز مهندسی باعث شده در مصرف سوخت و انرژی صرفهجویی شود. ضمناً تولید آلودگی برای محیط زیست نیز نداشته باشد.
آجر مهندسی سبز بامی هست که اندازه یا تمامی آن با پوشش گیاهی و خاک، یا با محیط کشت روینده، پوشانده می شود. لفظ بام سبز همچنین می تواند برای بامهایی که مفاهیم “معماری سبز” را مد نظر قرار می دهند، نظیر پانلهای خورشیدی و یا صفحات فتوولتائیک، بکار رود.
در تولید آجر سبز از روشی جدید مورد استفاده قرار گرفته است که علاوه بر کاهش مصرف سوخت و انرژی و همچنین عدم تولید آلودگی های زیست محیطی از بالاترین استانداردهای روز در ساخت آجر بهرهمند بوده و می تواند جایگزین مناسبی برای خشت زنی سنتی در مناطق محروم باشد.

آجر مهندسی سبز ویژگی هایی چون پایداری و مقاومت فشاری بالا، مقاومت در مقابل یخ زدگی، درصد جذب آب خیلی پایین، عدم وجود تحدب و تعقر در سطوح خارجی پایین بودن درصد مواد محلول، استاندارد بودن، نیاز به پخت در دمای بالا را دارا هست.
کاهش مصرف سوخت و انرژی، کاهش خطرات ناشی از زمین لرزه، چند منظوره بودن، امکان تولید آجر در مناطق محروم و تبدیل سرباره و ذوب آهن به عنوان پسماند صنعتی به یک محصول صنعتی پر مصرف از دیگر کاربردهای این آجر سبز است.
کاربرد های آجر مهندسی سبز
- تولید شده از مواد بتنی
- مقاومت و استواری فشاری بالا
- مقاومت در مقابل یخ زدگی
- درصد جذب آب خیلی پایین
- تولید شده از مواد سبک کننده
- پایداری ۲ برابر آجر معمولی
- افزایش زیبایی درنمای ساختمان
- فاقد ضایعات هنگام تخلیه و بارگیری
- صرفه جویی در بهره گیری از ملات
- بالا رفتن مقاومت کلی سازه
- کاهش مصرف سوخت و انرژی
- ضد شوره

در حالی که آجرهای کوره به پخت دمای ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد به مدت مینیموم ۱۰ ساعت نیازمند هستند، آجر سرباره با طی مرحله خشک کردن ۱۲ ساعت در دمای ۸۵ سانتی گراد نیازمند هست.